Diminețile pe balcon au ceva magic în ele. Mai ales dacă încep la 5:00, cu cafea fierbinte și păturică, șoșoni sau orice altceva îți atenuează tranziția din patul călduros în scaunul rece. N-ar strica și niște cereale sau un mic-dejun fistichiu (astea cu ouă, bacon și guacamole sunt fantastice). N-ar strica nici dacă ar fi cineva acolo să-ți pună toate astea la dispoziție, ar fi chiar perfect.
Nu e. Au urmat vreo 2 luni de entuziasm din ăsta tâmp, după care am intrat în rutina birou-casă și n-a mai fost amuzant. Slavă Domnului, nu întârziam la birou, dar făceam un sport al naibii de solicitant alergând ca o apucată spre metro în timp ce oamenii mă priveau ca pe o zăludă alergând pentru viața ei. Într-un fel așa era. Nu mă înțelegeți greșit, mie-mi place să alerg, dar în mod adecvat, cu adidași în picioare și cu kilometri numărați. Eu, care aveam un love-hate relationship cu rutina, am găsit un punct comun în care stăm amândouă la povești fără să ne facem capul calendar. Punctul ăla culminant e dimineața cu noaptea-n cap cu mofturile de mai sus sub nas.
Cinci dimineața sună oribil, chiar trist pentru unii. Și pentru mine suna înainte să-mi iau provocarea asta. Acum mi se pare cea mai frumoasă oră din zi. E exact momentul ăla când se crapă de ziuă și totuși încă e puțin întunecat și rece afară, când străzile sunt goale, iar singurul zgomot e zumzetul prostiilor din capul tău (baftă celor cu conștiința încărcată), fie ele mise en place‘ul zilei pe care-l faci mental sau orice altceva. Un fel de feng-shui freudian. Yoga pentru minte.
Am scris articolul ăsta după ce am fost întrebată în repetate rânduri “de ce naiba mă trezesc la o oră așa nesimțită” într-o țară magică, minunată, fabuloasă, unde totul e roz și orele de somn sunt lungi. Nu e roz tot timpul iar orele de somn sunt chiar scurte.